Matkusta kesäksi Seinäjoelle

Kaipaatko kesäksi menoa ja melskettä tai vaikka päin vastoin kulttuuria ja upeita historiallisia elämyksiä? Jos nämä ovat ensi kesän lomakriteerisi, kannattaa suunnata seuraava kesälomareissu Etelä-Pohjanmaan maakuntakeskukseen Seinäjoelle. Seinäjoki tarjoaa upeiden ja laakeiden maisemien lisäksi kaupungin mieletöntä historiaa, sekä erilaiset musiikilliset tapahtumat houkuttelevat kymmeniätuhansia ihmisiä joka vuosi. Kaikki lomapäiväsi saavat erilaista aktiiviteettia tässä Alvar Aallon suunnittelemassa kulttuurikeskuksessa! Kulkuyhteydet ovat myös erinomaiset sillä Seinäjoen lentokenttä tarjoaa lentoyhteyksiä aina Helsingistä asti, ja junalla matkustaminen onnistuu eri puolille Suomea.

seinajoki

Kaupunki täynnä kulttuuria

Seinäjoella vieralija pääsee kokemaan erilaisia teattereita, musiikkitapahtua, museoita ja taidegallerioita. Yksi suosituimmista museoista on Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseo, joka tarjoaa kulttuurihistoriallisen elämyksen päämääränään vahvistaa väestön ymmärrystä omasta kulttuuristaan. Toinen kokemuksen arvoinen paikka on Varikkogalleria, jossa pääsee näkemään paikallisten sekä vieralijoiden töitä.

Kulttuurielämystä antaa myös suositut festarit, joita Seinäjoella järjestetään joka kesä. Suosituimpia festareita ovat muun muassa Provinssirock, Tangomarkkinat sekä Vauhtiajot. Provinssirock on yksi Suomen suurimmista festivaaleista, joka kestää kolme päivää. Tangomarkkinoilla on nähty lahjakkaita tangokuninkaita – ja kuningattaria jo monen kymmenen vuoden ajan. Vauhtiajot on festivaali, joka yhdistää rockin ja moottoriurheilun.

Majoittuminen

Mikäli on aikomus suunnata lomamatkalle, myös majoitukseen panostaminen on tärkeää. Seinäjoelta löytyy kattavasti erilaisia majoitusvaihtoehtoja, joista jokainen voi valita mieleisensä. Kaupungissa ja lähialueilla on monia erihintaisia hotelleja, vuokramökkejä, maatilamajoituksia sekä leirintä – ja asuntovaunualueita. Suosittuja kohteita ovat muun muassa Hotel Sorsanpesä, Hotelli-Ravintola Alma ja Sokos Hotel Vaakuna.

seinajoki2

Muita aktiiviteetteja ja shoppailumahdollisuuksia

Seinäjoella on erilaisia urheilukeskuksia, jotka tarjoavat kattavasti erilaisia urheiluaktiviteetteja myös perheen pienimmälle. Esimerkiksi Seinäjoki Areenassa on mahdollista harrastaa erilaisia pallolajeja, ja talviliikuntakeskus Joupiskassa on mahdollista harrastaa talvisia urhelulajeja.

Seinäjoen ostospaikat sijaitsevat kaupungin keskustassa, torin ja sen lähikatujen varrella. Yksi suosituista shoppailupaikoista on Torikeskus, josta voi löytää esimerkiksi seuraavia liikkeitä: H&M, BIK BOK, Lindex, KappAhl sekä Glitter. Torikeskus tarjoaa myös loistavia ravintolaelämyksiä, ja täältä löytyy muun muassa ravintola Amarillo, Arnolds sekä pikaruokaravintola Hesburger. Yöelämään vieralija pääsee tutustumaan Karmassa sekä Ilonassa.

Loistavia elämyksiä

Seinäjoki tarjoaa jokaiselle vierailijalle mitä parhaimpia lomaelämyksiä kulttuurinsa ja erilaisten aktiiviteettien avulla. Seinäjoki on loistava vaihtoehto niille, jotka kaipaavat lomaltansa menoa ja meininkiä!