Ajankohtaista

Kristiinankaupunki on länsirannikon helmi

Jos etsit ensi kesän kotimaan lomakohteeksi pientä kaupunkia, jossa on idyllinen viehätysvoima ja paljon aktiviteetteja, harkitse länsirannikolla sijaitsevaa Kristiinankaupunkia. Tämä kaupunki tarjoaa kahden eri maailman parhaat puolet; vanhoista puurakennuksin reunustetuista, historiaa huokuvista kaupungin kujista aina perinteisen suomalaiseen maaseutumaisemaan. Kunnan koko pituudelle ulottuvan rantaviivan ansiosta meri ei ole koskaan kaukana. Lue lisää tästä upeasta kohteesta!

Tutustu Kristiinankaupungin kulttuurimaisemaan

Kristiinankaupunki on tunnettu kulttuurimaisemansa ylläpito- ja kunnostushankkeistaan. Keskustan sadat vanhat puutalot on asemakaavalla suojeltu ja niitä on ehostettu vanhaa tyyliä kunnioittaen vuosien varrella. Lisäksi Peruksen kyläyhdistys otti projektikseen vanhan voimalaitosalueen kunnostamisen.

Erilaisista kulttuuriaktiviteeteista kiinnostuneille Kristiinankaupungissa on mukavasti vaihtoehtoja. Korsbäckissä järjestetään käsityöläispäiviä ja Henriksdal tarjoaa musiikkikursseja lapsille ja nuorille. Voit myös nauttia sukupolvelta toiselle siirtyneestä kansanmusiikista uudessa Dagsmarkin kerhotilassa, joka on rakennettu palaneen kerhotilan paikalle.

Kristiinankaupungista löytyy toki myös peruskaupat ja -kioskit, joissa onnistuu vaikkapa tarkistaa päivän keno tulokset. Apteekki sijaitsee aivan Kauppatorin kupeessa. Pysäköinti on täällä täysin ilmaista.

Koe länsirannikon luonnon kauneus

Alueella on upeaa luonnonkauneutta niin paljailla meriluodoilla kuin rehevissä metsissäkin. Voit täällä jopa tutustua Pohjanmaan rannikon korkeimpaan vuoreen! Historian ystävälle ehdoton kohde on Lapväärtin Pyhävuoren ympäristöstä löytyvä Susiluola, josta on löydetty ikivanhoja, ihmisten tekemiä esineitä 120 000 vuoden takaa.

Meren lisäksi Kristiinankaupungin liepeillä on muunkinlaisia vesistöjä: järviä ja jokilaaksoja. Tämä onkin veneilijälle ja toki muutenkin veden äärellä viihtyvälle oiva kesäkohde. Miltä kuulostaisi hellepäivän piknik rantakalliolla, lämpimän merituulen tuoksu sieraimissasi ja aaltojen kuohu korvissasi?

Kristiinankaupunki kuuluu Cittaslow-verkostoon

9. huhtikuuta 2011 Kristiinankaupungista tuli osa kansainvälistä pikkukaupunkiverkostoa nimeltä Cittaslow. Tämä verkosto perustuu Slow Food -liikkeeseen ja se keskittyy esittelemään kunkin kaupungin hyviä puolia ja tuomaan esiin sen ainutlaatuisia vahvuuksia. Liittymällä tähän verkostoon Kristiinankaupunki on pystynyt nostamaan asukaslukuaan, parantamaan vieraanvaraisuuttaan, vahvistamaan paikallisuuttaan ja luomaan lisää työpaikkoja asukkailleen.

Kristiinankaupunki on onnistunut houkuttelemaan uusia asukkaita tehokkaan markkinoinnin avulla. Kasvava väestö edistää kestävää kehitystä alueella luomalla lisää työpaikkoja ja kasvumahdollisuuksia. Tämän ansiosta ihmiset kaikilta elämänaloilta voivat olla osa elävää yhteisöä, joka arvostaa heidän panostaan ja tarjoaa heille tasapainoisen elämäntavan sekä pääsyn esimerkiksi laadukkaisiin koulutus- ja terveydenhuoltopalveluihin.

Kaupunki on myös hyötynyt parantuneesta vieraanvaraisuudesta olemalla osa Cittaslowia. Kristiinankaupungissa vierailevat tai majoittuvat ihmiset voivat odottaa kokevansa aitoa paikallista kulttuuria ilman, että paikka muuttuu turistirysäksi tai sen luonne muuttuisi merkittävästi. Lisäksi paikalliset ovat voineet osallistua paikallisuutta edistäviin hankkeisiin, kuten luomuviljelyyn, perinteisten käsitöiden ja taitojen elvyttämiseen ja alueen historiaan ja perinteisiin juurtuviin kulttuuritapahtumiin.

Vierailemisen arvoinen paikka

Kristiinankaupunki tarjoaa idyllisen pakopaikan arjesta. Ainutlaatuiset elämykset odottavat kaikenikäisiä vierailijoita. Kauniiden maisemien tutkimisesta paikalliseen kulttuuriin tutustumiseen, täällä on jokaiselle jotakin. Jos et ole jo tutustunut, lisää tämä kaupunki listallesi. Monet ovat kerran käytyään päättäneetkin jäädä!

Länsi-Suomen ruoka

Suomalainen ruoka on perinteisesti saanut paljon vaikutteita sekä idästä että lännestä. Monenlaisia maitotuotteita käytetään laajasti, samoin leipää: kolmannes Suomessa kulutetusta leivästä on ruisleipää. Lisäksi maan eri osissa on erilaisia perinneruokia.

Suomen ruoka

Suomen keittiö on monipuolinen, ja se kattaa perinteiset itäisen, läntisen ja pohjoisen ruokakulttuurin alueet. Vaikka kullakin alueella on omat ainutlaatuiset makunsa, jotka erottavat sen toisistaan, niillä on myös monia yhtäläisyyksiä. Etelä- ja Länsi-Suomi ovat länsieurooppalaisten ruokatapojen vaikutuksen alaisia, kun taas Itä- ja Pohjois-Suomi nojaavat slaavilaistyylisiin ruokiin. Koska alueellisia tarjontoja on niin paljon, suomalaisille kulinaristeille löytyy aina jotain uutta tutkittavaa! Keskeinen ero Länsi- ja Itä-Suomen välillä on erilaiset uunityypit, jotka ovat muokanneet niiden leivontaperinnettä. Itä-Suomessa oli tapana lämmittää uunia päivittäin piirakoiden valmistamiseksi, mutta Länsi-Suomessa, jossa nuotiota käytettiin ensisijaisena lämmönlähteenä, leipurit lämmittivät uunin vain kerran tai kaksi kertaa vuodessa “leivontapäivinä”, jolloin he valmistivat kerralla runsaasti leipiä. Ja mikä sen parempaa kuin syödä vastaleivottua leipää ja samalla tsekata veikkaus -sivusto.

Länsisuomalainen pitopöytä

Länsi-Suomi on vuosisatojen ajan ollut tunnettu maatalous- ja kalastushankkeistaan. Rannikolla ja saaristossa paikalliset herkut, kuten ahven, siika, hauki ja silakka ovat alueen keittiön peruselintarvikkeita. Ruotsalainen vaikutus näkyy vahvasti kotitekoisissa jälkiruoissa, kuten omenaherkuissa, jotka usein täydentävät aterian täällä.

Suomenruotsalaisissa perheissä juhliin kuuluu yleensä perinteinen kalajuhla tai venetsialaiset elokuun lopussa. Menneinä vuosina hääaterialla tarjoiltiin ahvenanmaalaisia pannukakkuja. Sampi on myös rannikon herkku, joka usein yhdistetään tartar-kastikkeeseen ja kalakastikkeeseen unohtumattomaksi ruokailukokemukseksi! Peruna, kaura ja ruis ovat Suomen sisämaan perinteisinä peruselintarvikkeina monien viljelijöiden ruokavalion peruselintarvikkeita. Kylminä talvikuukausina paikalliset suosivat lämpimiä keittoja, kuten vihanneskeittoja. Kesäisin perheet nauttivat usein yhdessä grillimakkaraa tai poropihvejä. Mikään ateria ei ole täydellinen ilman kahvia tai teetä, johon yhdistetään valikoima kakkuja ja leivonnaisia, kuten hillolla täytettyjä munkkeja tai karjalanpiirakoita. Länsi-Suomen laaja valikoima sokerisia herkkuja tekee siitä todellisen paratiisin kaikille makeanhimoisille!

Länsi-Suomen ruoka on tunnettu ainutlaatuisesta makujen, tekstuurien ja ainesosien yhdistelmästä. Keittiössä on käytetty monenlaisia vaikutteita belgialaisesta, hollantilaisesta, ranskalaisesta ja saksalaisesta keittiöstä maukkaiden ruokien luomiseksi. Ruoat keskittyvät usein mereneläviin, kuten simpukoihin, turskakaloihin tai katkarapuihin, jotka valmistetaan olut- tai viinipohjaisissa kastikkeissa. Perinteisissä länsisuomalaisissa ruokalajeissa käytetään myös runsaita vihanneksia, kuten kaalia ja perunoita, jotka tarjoillaan runsaan lihan, kuten pekonin tai paahtopaistin kanssa. Grillattu kala on toinen suosittu perinneruoka, joka tarjoillaan erilaisten lisukkeiden, kuten suolakurkkujen ja sipulin kera. Muita suosikkeja ovat savukinkut, sianlihamakkarat, perunakakut ja erilaiset juustot. Kulinaarisen kokemuksesi täydentämiseksi Länsi-Suomessa voit löytää runsaasti paikallisia ravintoloita, joissa tarjoillaan perinteisiä ruokia.

Olivatpa omat ruokamieltymyksesi millaisia tahansa, Länsi-Suomen ruokakulttuurissa on jotain maisteltavaa kaikille.

Länsi-Suomen kalastusmahdollisuudet

Rauhallista kalastuskokemusta etsiville kalastajille Suomen länsirannikko tarjoaa runsaasti suojaisia ja rauhallisia alueita, joilla on paljon mahdollisuuksia. Suosituimmat kalastuspaikat ovat Pohjanlahden rannikolla ja jokien varsilla, jotka ovat ihanteellisia kohteita ja joissa voi todella nauttia luonnon kauneudesta.

Kalastus on ollut suosittu harrastus vuosisatojen ajan. Sen lisäksi, että kalastus on nautinnollista, on myös tärkeää oppia kalastukseen liittyvistä turvatoimista, jotta voit suojella itseäsi ja muita ihmisiä. Kun olet vesillä, käytä aina pelastusliiviä tai muuta kelluntavälinettä. Tutustu paikallisia lakeja ja määräyksiä koskeviin rajoituksiin, jotka koskevat säilytettävien kalojen määrää ja kiellettyjä kalalajeja. Ole aina tietoinen sääolosuhteista ja kiinnitä erityistä huomiota muuttuviin sääolosuhteisiin veneellä ollessasi.

Kalastus Länsi-Suomessa

Pohjanlahden rantaviiva on kauttaaltaan tasainen ja matala, ja lisäksi siellä on laajoja pelto- ja suoalueita. Tämä aiheuttaa jatkuvaa maankohoamista, joka muuttaa maisemaa 8 millimetrin vuosivauhdilla. Sen lisäksi, että se tarjoaa turvapaikan useimmille makean veden kaloille, kuten hauelle ja ahvenelle, tämä alue houkuttelee kalastajia rannikon urheilukalastusmahdollisuuksien vuoksi. Niiden, jotka haluavat kokea haukikalastuksen jännityksen, ei kannata katsoa Suomen kauniita saaristoja kauemmas. Esimerkiksi Vaasan ja Rauman edustalla sijaitseva maineikas Merenkurkku, Merikarvialla sijaitseva Oura tai Porin pohjoispuolella sijaitseva Ahlainen – jokainen näistä tarjoaa täydellisen paikan onkimiseen! Avoimen rannikon varrella saaristot tarjoavat turvapaikan monipuoliselle vesieliöstölle. Ja mikä sen parempaa, kuin lukea kalaongen äärellä uusimmat aiheet casinouutiset -sivustolta!

Kalastuspaikat

Perhokalastuksen harrastajien, jotka etsivät viehättävää paikkaa Länsi-Suomesta, kannattaa ehdottomasti harkita Merikarvianjokea ja Kokemäenjokea seuraavaa retkeään varten. Saaliiksi saadaan muun muassa meritaimenta ja kirjolohta. Mikäli hauki tai ahven ovat enemmän mieleesi, niin olet varmasti iloinen tietäessäsi, että niitä löytyy myös Kokemäenjoesta. Ethän unohda myöskään Lestijokea ja Iijokea, jotka tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet niin taimenen ja kirjolohen kuin harjuskalojenkin pyyntiin. Tarjolla on hyvin paljon vaihtoehtoja, tule siis itsekin tutustumaan siihen, miksi tämä alue on yksi parhaista perhokalastuskohteista! Lukuisat joet, kuten Lapväärtinjoki-Isojoki, joka laskee Selkämereen Kristiinankaupungissa tai Merenkurkussa virtaava Kyrönjoki, ovat myös loistavia kalastuskohteita.

Taimenia ja kirjolohia voi saada useista paikoista – hauki, ahven, särki sekä siika pilkistävät esiin aina silloin tällöin. Jokisuistot tarjoavat paitsi loistavia kalastusmahdollisuuksia, niissä on lisäksi runsaasti lintuja. Mikäli haluat tehdä seuraavasta retkestäsi intiimimmän kokemuksen, harkitse käyntiä Pormarkun Kynäsjoella – seikkailua ei sieltäkään puutu!

Vaikka Suomen länsirannikkoa ei tunneta järvien runsaudesta, alueella on silti monia ja taas monia järviä, joista osa on pieniä ja osa suurempia. Nämä vedet ovat yleensä matalia ja Säkylässä sijaitsevat Pyhäjärvi ja Lestijärvi ovat tunnettuja ahvenen ja hauen kalastusalueita. Kauempana Pohjanmaalla sijaitsevassa Isojärvessä on suuria kantoja näitä molempia lajeja ja Uljuan tekojärvi on viime aikoina saanut mainetta luotettavana isojen haukien ja särkien pyyntipaikkana.

Minkä tahansa järven Suomen länsirannikolla valitsetkin, se tarjoaa varmasti jännittävän kalastuskokemuksen!

Turku – Suomea kauneimmillaan

Jos etsit vilkasta yöelämää, kulttuurinähtävyyksiä ja paljon ulkoilma-aktiviteetteja, muista lisätä Turku listallesi! Kiehtovasta historiasta ja kulttuurista kauniiseen luontoon ja jännittävään yöelämään – tämä eläväinen kaupunki ei petä. Tule tutustumaan kaikkeen, mitä Turulla on tarjota – et tule katumaan!

Turku

Turku on kaupunki Lounais-Suomessa. Yli 180 000 asukkaan kaupungilla se on maan kuudenneksi suurin kaupunki. Turku on ollut asuttu jo 1200-luvulta lähtien ja sillä on rikas kulttuurihistoria. Se oli aikoinaan Suomen pääkaupunki ja nykyään se on edelleen tärkeä liike-elämän ja kulttuurin keskus Suomessa. Kaupungissa on Suomen vanhimpia arkkitehtonisia, goottilaiseen malliin suunniteltuja rakennuksia, jotka houkuttelevat vuosittain kävijöitä kaikkialta maailmasta. Turussa on lukemattomia museoita, kirkkoja ja julkisia puistoja, jotka tarjoavat tietoa Turun menneisyydestä sekä nykypäivän suomalaisesta elämästä.

Turusta käsin voi harrastaa tietenkin myös vedonlyöntiä. NHL-vetovihjeet kannattaa lukaista, ennen kuin suuntaa Turun vedonvälittäjien pakeille.

Turun nähtävyyksiä

Turku on yksi Suomen suosituimmista matkailukohteista, jossa on paljon koettavaa ja tutkittavaa. Turun kevät tuo tullessaan kukkivat kukat, kutsuvat kahvilat kahvin tai teen nauttimiseen ja kauniit puistot rauhallisiin kävelyretkiin. Kaupungissa järjestetään tuolloin myös Turku Jazz Festival. Kesäkuukaudet ovat täydellistä aikaa lähteä veneretkelle läheisille saarille tai tutustua kaupungin katutaidekenttään. Vierailijat voivat myös nauttia musiikkifestivaaleista, kuten perinteisestä Ruisrockista. Niille, jotka haluavat tutustua suomalaiseen kulttuuriin, Turussa on myös hienoja museoita. Tutustu vaikkapa nykytaiteeseen taidegalleria Aboa Vetus Ars Novassa. Turussa järjestetään myös monia ainutlaatuisia tapahtumia ympäri vuoden, kuten ulkoilmaelokuvanäytöksiä ja konsertteja kauniissa puistoissa. Vierailitpa mihin vuodenaikaan tahansa, Turussa on aina jotain tekemistä ja nähtävää!

Turun satama toimii tärkeänä porttina Suomeen ja Skandinaviaan. Se on lukuisten varustamoiden kotipaikka, mikä tekee siitä yhden Suomen vilkkaimmista satamista. Läheisellä rannikolla on monia saaria, joihin voi tutustua veneellä. Turku on myös suosittu kohde ulkoilma-aktiviteetteihin, kuten pyöräilyyn, kalastukseen ja patikointiin. Turun ympäristön metsissä on runsaasti luontopolkuja, jotka tarjoavat vierailijoille mahdollisuuden nauttia raittiista ilmasta ja tutustua Suomen luontoon läheltä! Kaiken kaikkiaan, Turku on elinvoimainen ja dynaaminen kaupunki, jossa on jokaiselle jotakin. Rikkaan historiansa, modernin kulttuurinsa ja kauniin luontoympäristönsä ansiosta on helppo ymmärtää, miksi ihmiset tulevat tänne kaikkialta maailmasta.

Turun kahvilat ja ravintolat

Turku on kaupunki, jossa on monia hienoja kahviloita ja ravintoloita, ja joihin kannattaa tutustua. Etsitpä sitten perinteistä tai modernia, jokaiselle löytyy sopiva paikka. Ohessa on muutamia Turun parhaita paikkoja, joissa voit käydä syömässä ja viettää nautinnollisen ruokailukokemuksen.

 • Kaskis: viihtyisä, vuoden 2018 ravintolaksi valittu ravintola
 • Kuori: kasvisruokaan keskittyvä ravintola
 • Mami: kortteliravintola
 • Oobu: saaristolaisruokia tarjoava ravintola
 • Suomalainen Pohja: klassinen ravintola modernilla twistillä
 • Karu izakaya: moderni japanilainen ravintola
 • Tenlen BBQ & Smokery: savustamo Ruissalon Telakalla
 • Gustavo: välimerellisiä herkkuja tarjoava ravintola
 • Kakolanruusu: vanhaan vankilaan perustettu ravintola
 • Nomad Food & Wine: fuusioravintola

 

Turun yöelämä

Turun yöelämä on yksi kaupungin suosituimmista aktiviteeteista. Etsitpä sitten mukavaa illanviettoa ystävien kanssa tai unohtumatonta juhlapaikkaa, Turulla on paljon tarjottavaa. Rennoista baareista ja elävän musiikin paikoista hiphop-klubeihin ja aina trendikkäisiin cocktail-baareihin löytyy kaupungista taatusti jokaiselle jotakin. Viikonloppuiltaisin Turun elävyys näkyy runsaasti etenkin Turun keskustassa. Kaupunki tarjoaa väestömääräänsä ja liiketiloihinsa nähden huomattavan laajan valikoiman paikkoja yöelämästä nauttiville: ihmiset voivat valita paikkansa lukuisten diskojen ja rauhallisempien kuppiloiden välillä. Riippumatta siitä mitä itse etsit – olitpa sitten villimpi tai rauhallinen persoona – Turussa on jokaiselle jotakin!

Jos siis etsit ainutlaatuista kaupunkia, johon tutustua, Turku on oikea valinta! Sen kiehtovasta historiasta ja kulttuurista vilkkaaseen yöelämään ja ulkoilma-aktiviteetteihin, tämä eläväinen kaupunki tarjoaa jokaiselle vaihtoehtoja. Tule tutustumaan ja kokemaan, miksi Turku on niin jännittävä matkakohde – et tule pettymään!

Länsi-Suomi reissukohteena

Länsi-Suomi tarjoaa ainutlaatuisen yhdistelmän luonnonkauneutta ja seikkailua. Pohjanmaan upeista järvistä Lapin laajoihin metsiin, kävijät voivat ihailla Suomen henkeäsalpaavimpia maisemia.

Länsi-Suomen matkakohteet

Länsi-Suomi on tunnettu sen kauniista luonnosta, jossa on erilaisia maisemia tutkittavana. Lähde veneretkelle Pohjanmaan järville, kuten Pyhäjärvelle ja Lappajärvelle tai uskaltaudu Lapin villeihin metsiin unohtumatonta kokemusta varten. Jos etsit enemmän kaupunkimaisempaa, suuntaa Vaasaan tai Turkuun, jotka molemmat ovat täynnä kulttuurinähtävyyksiä ja mielenkiintoisia aktiviteetteja. Länsi-Suomi tarjoaa myös parhaat merimaisemat.

Länsi-Suomen kaupungit

Länsi-Suomen kaupungit ovat täynnä kulttuurinähtävyyksiä ja aktiviteetteja. Vaasan yliopistokaupungissa on vaikuttava valikoima museoita, gallerioita ja historiallisia kohteita. Turku on tunnettu upeasta arkkitehtuuristaan, ja se oli Suomen pääkaupunki vuoteen 1812 asti. Tampere taas on ollut kehityksen keskus 1800-luvulta lähtien. Uusikaupunki tarjoaa kauniin rantaviivan ja upean vanhan kaupungin.

Turku

Turku on luultavasti Suomen historiallisin kaupunki ja sen kauniit jokimaisemat tarjoavat runsaasti valokuvausmahdollisuuksia. Kaupungin muinainen linna ja Turun tuomiokirkko ovat molemmat Unescon maailmanperintökohteita ja ne ovat jokaiselle kaupungissa vierailevalle suositeltavia nähtävyyksiä. Älä myöskään jätä väliin vanhan kaupungin toriaukiota kaupungin sydämessä ja sitä ympäröiviä mukulakivikatuja.

Tampere

Tampere on Länsi-Suomen kulttuuripääkaupunki ja täydellinen kohde kaikille taiteen ystäville. Vierailijat voivat tutustua kaupungin moniin museoihin, gallerioihin ja teattereihin tai tehdä rauhallisen kävelyretken järvenrantakadulla. Historiallinen Tammerkosken koski tarjoaa upean näkymän kaupunkiin ja sieltä löytyy mm. mielenkiintoisia veistoksia.

Uusikaupunki

Uusikaupunki on mielenkiintoinen ja ainutlaatuinen kohde, jossa on upea vanha kaupunki ja Suomen vanhin puukirkko. Jos kaipaat rauhaa ja hiljaisuutta, voit tehdä saaristoa kiertävän veneretken tai rentoutua yhdellä kaupungin monista rannoista. Vuonna 2020 loton jättipotti sattui myos Uuteenkaupunkiin.

Vaasa

Vaasa on eläväinen rannikkokaupunki, jossa on paljon aktiviteetteja, jotka pitävät sinut kiinnostuneena. Siellä on erinomaiset ulkoilumahdollisuudet sekä mielenkiintoinen taidekenttä ja vilkas yöelämä. Vaasan satama-alue sopii myös erinomaisesti rauhalliselle iltakävelylle.

Länsi-Suomen kansallispuistot

Länsi-Suomessa sijaitsee myös joitakin Suomen parhaita kansallispuistoja, kuten Helvetinjärven kansallispuisto ja Teijon kansallispuisto. Tämä on täydellinen paikka tutustua luontoon parhaimmillaan, sillä metsät, joet, vuoret ja järvet odottavat tutkijaansa. Alueen kansallispuistot ovat Suomen suosituimpia matkailukohteita. Länsi-Suomen luonnonkauneuden kokeminen on kannattavaa ja luonnosta voi nauttia kaikkina vuodenaikoina. Jokainen vuodenaika tarjoaa omanlaisensa elämyksensä.

Helvetinjärven kansallispuisto sopii erinomaisesti luontoon tutustumiseen, sillä se on sekoitus soita, järviä ja metsiä. Itse järvi on yksi Suomen syvimmistä ja tarjoaa upeat näkymät ympäröivään maisemaan. Puiston läpi kulkevat vaellusreitit, jotka vievät sinut kosteikkojen ja metsien halki. Jos olet onnekas, saatat jopa nähdä joitakin puiston harvinaisia eläimiä, kuten hirviä ja karhuja.

Teijon kansallispuisto tarjoaa rauhallisemman kokemuksen rehevine metsineen ja kristallinkirkkaine järvineen. Vaellusreittien verkosto vie sinut puiston monille alueille, jylhistä kalliomaisemista seesteisiin kosteikkoihin. Puistossa on myös hienoja paikkoja uintiin, kalastukseen ja veneilyyn.  Tällä alueella on vaikuttava eläinvalikoima ja siellä asustaa ainakin peuroja ja ilveksiä!

Länsi-Suomi on loistava matkakohde kaikille, jotka etsivät seikkailua tai haluavat ihailla Suomen luonnon uskomatonta kauneutta. Upeiden maisemien ja runsaiden ulkoilma-aktiviteettien ansiosta jokaiselle löytyy jotakin. Olitpa vierailulla muutaman päivän tai pidemmän ajan, Länsi-Suomella on jotain tarjottavaa jokaiselle kävijälle. Tule siis tutustumaan Länsi-Suomen kauneuteen jo tänään!

Jännitystä matkalle

Pokeri on peli, jota on pelattu jo vuosikymmeniä, ja se on edelleen yksi suosituimmista ja viihdyttävimmistä vaihtoehdoista. Olitpa sitten kokenut pelaaja tai aloittelija, pokeri on nautinnollinen peli pelattavaksi tien päällä. Älä siis unohda pakata korttejasi, kun lähdet reissuun, sillä pokerin avulla voit tehdä mistä tahansa matkasta jännittävän seikkailun!

Pokerin säännöistä

Pokeri säännöt voi oppia suhteellisen nopeasti. Tosin kokeneemmatkin pelaajat saattavat oppia monimutkaisempia yksityiskohtia vielä pitkään aloittamisen jälkeenkin. Yleisesti ottaen pokerin perusasioiden, kuten käsien sijoittamisen ja panostamisen tai luovuttamisen, oppimiseen kuluu noin 30 minuuttia. Kun olet oppinut perusasiat, on aika ryhtyä luovaksi!

Erilaisia pokerimuunnelmia

Pokerista on monia variaatioita ja erilaisia tapoja pelata. Yleisimmät muunnelmat, joita voi pelata liikkeellä, ovat Texas Hold’em, Omaha Hi/Lo, Seven-Card Stud ja Five-Card Draw. Jokaisella muunnelmalla on omat ainutlaatuisia ominaisuuksia, joten voit sekoittaa ja yhdistellä muunnelmia luodaksesi omia hauskoja pelejäsi.

Texas Hold’em on nopeatempoinen peli, joka vaatii strategiaa ja taitoa. Toisaalta Omaha Hi/Lo on rennompi, mutta silti hyvin strateginen. Seven-Card Studissa on kyse vedonlyönnistä ja bluffaamisesta, kun taas Five-Card Draw on täydellinen peli aloittelijoille.

Erityisen rohkeat pelaajat valitsevat juuri Texas Hold’em- tai Omaha High-Low -pokerin. Näissä muunnelmissa on mukana enemmän pelaajia, mikä voi olla hauskaa matkustettaessa isommalla porukalla.

Pelaajat voivat myös valita rennompia muunnelmia, kuten Five Card Draw -pokeria. Tämä on loistava peli rentoutumiseen ja nauttimiseen ystävien kesken. Se on tarpeeksi yksinkertainen, jotta kuka tahansa voi oppia perusteet hetkessä.

Mitä tarvitset?

Pokerin pelaamiseen ei tarvitse paljoa. Alla olevasta listasta näet mitä kannattaa olla mukana, jos pokeri-iltoja on tarkoitus viettää.

 • Pokerimerkit
 • Pelikorttipakka
 • Pokeripöytä tai tasainen pinta, jolla pelata
 • Juomia ja välipaloja, jotta peli olisi miellyttävämpi

Yksin matkassa

Voit pelata pokeria myös yksin matkustaessasi. Se on hyvä tapa viihdyttää itseäsi ja kuluttaa aikaa, mutta sillä on myös joitakin etuja muiden kanssa pelaamiseen verrattuna.

Ensinnäkin sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että muut pelaajat ovat liian hyviä tai huonoja – voit keskittyä omaan peliisi ja parantaa taitojasi sitä mukaa kuin etenet. Toiseksi voit valita, milloin pelaat – kukaan ei suutu, jos päätät pitää tauon tai lopettaa pelaamisen.

Yksin pelaaminen on mahdollista pelaamalla virtuaalisia vastustajia vastaan erilaisten sovelluksien avulla. Voit ladata niitä näppärästi puhelimeesi tai tietokoneelle, jos sellainen on matkassa mukana. Huono puoli on tietysti se, että jos haluat pelata muita ihmisiä vastaan, tarvitset internet yhteyden, jota ei tien päällä kaikkialla ole.

Valitsitpa minkä pelin tahansa, pokeri tarjoaa mukaansatempaavan ja jännittävän kokemuksen matkustaessasi. Kun tarjolla on vielä niin monia pokerivariaatioita, on helppo löytää tarpeisiisi sopiva peli, joka tekee mistä tahansa matkasta ikimuistoisemman. Hyvää matkaa!

Mitä inflaatio tarkoittaa?

Olit sitten sijoittaja tai peruskuluttaja, on hyvin tärkeää, että tiedät mitä tietyt taloudelliset termit tarkoittavat. Tulet törmäämään niihin hyvin paljon uutisotsikoissa, ja loppujen lopuksi maailman taloudellisella tilanteella on aina suora vaikutus myös sinuun.

Tietenkin näitä termejä on hyvin monia, mutta on hyvä aloittaa aivan perusteista. Sen takia tämä artikkeli tulee käsittelemään inflaatiota. Inflaatio on tällä hetkellä erityisen tärkeä aihe, koska se esiintyy koko ajan uutisissa. Joten jos et ole täysin varma siitä, mitä inflaatio oikein tarkoittaa ja miten se vaikuttaa sinuun, jatka lukemista.

Mitä inflaatio oikein tarkoittaa?

Kaikessa yksinkertaisuudessaan, inflaatio vaikuttaa eri kursseihin kuten ethkurssi.fi ja tietenkin perinteisen fiat valuutan kursseihin. Inflaatio on taloustieteellinen termi, ja se vaikuttaa yleensä koko maailmaan yhtä aikaa. Tämä johtuu siitä, että nykyään monet maat ovat yhteyksissä toisiinsa. siten inflaation alkaessa tietystä maasta, se voi levitä helposti kaikkialle.

Inflaatio tarkoittaa rahan arvon laskemista. Toisin sanoen inflaation aikana kuluttajien ostovoima heikkenee, mikä johtuu siitä, että kulutustuotteiden hinta nousee samalla kun rahan arvo laskee. Toisin sanoen, kuluttajat eivät voi ostaa samalla summalla samoja asioita kuten he pystyivät ennen inflaatiota.

Vaikuttaako inflaatio kryptovaluuttoihin?

Kuten sanoimme, inflaatio vaikuttaa maailmantalouteen. Tämä tarkoittaa sitä, että sillä on vaikutus hyvin moniin eri osa-alueisiin. Kuitenkin asia, mikä kiinnostaa nykyään monia on se, onko inflaatiolla vaikutus erilaisiin kryptovaluuttoihin kuten Ethereum merkkien arvoon. Loppujen lopuksi kryptovaluutat ovat sen verran uusia verrattuna moniin muihin asioihin, että niiden reaktio inflaatioon on myös uudempi asia.

Lyhyesti sanottuna inflaatio vaikuttaa myös kryptovaluuttoihin. Tämä ei ole kuitenkaan ihan näin suora mukainen asia. Nimittäin mielenkiintoinen asia kryptovaluuttoihin liittyen on se, että ne ovat itse asiassa suunniteltu sisältämään pienen inflaation määrän ajoittain. Tämä voidaan nähdä siinä, että kryptovaluuttojen arvo vaihtelee nopeammin ja suuremmin verrattuna moniin muihin sijoituskohteisiin. Tämä tekee niistä uniikkeja myös siinä mielessä, miten ne tulevat siten reagoimaan maailman talouteen vaikuttavaan inflaatioon.

Inflaatioon on monia eri syitä

Jotta voit ymmärtää inflaation kunnolla, sinun tulee tietenkin tietää mistä se johtuu. Kuitenkin kuten monien muidenkin näin suurien asioiden kanssa, myös inflaatioon on monia eri syitä. Eri taloustieteiden tutkijat ovatkin olleet tästä asiasta hyvinkin eri mieltä vuosien saatossa.

Yhtenä syistä pidetään esimerkiksi sitä, että hyödykkeiden kysyntä ja tarjous nousee, kasvattaen siten inflaatiota. Erityisesti kysynnällä ja tarjonnalla on vaikutus silloin, kun kysyntä nousee nopeammin kuin tarjonta. Tässä tapauksessa tuotteiden ja palveluiden hinta nousee, mikä saattaa viedä inflaatioon.

Toinen yleinen näkemys on kustannusten nousemisen vaikuttavan inflaatioon. Kustannusten noustessa tuotteiden ja palveluiden hintoja tulee nostaa, mikä tietenkin nostaa inflaatio tasoa.

Inflaation seuraukset vaikuttavat kuluttajiin

Inflaatio tapahtuu ajoittain, ja se on yleinen osa maailmantaloutta. Koska ostovoima laskee, sitä voidaan helposti pitää huonona asiana, mutta tämä ei ole ihan näin suora mukainen asia. Itse asiassa, inflaatiosta johtuvia asioita voidaan nähdä enemmän seuraamuksena kuin suorana haittana.

Seurauksia siitä silti on, erityisesti kuluttajiin. Se vaikuttaa hyvin moniin eri asioihin, kuten jopa asumiseen. Esimerkiksi vuokralla asuvat voivat huomata sen vaikuttavan suoraan siihen, minkälaisiin asuntoihin heillä on varaa. Tämä on vain yksi monista asioista, joihin se voi vaikuttaa, joten inflaatioon kannattaa kiinnittää huomio.

Inflaatio mitataan tietyillä indekseillä

Mutta miten inflaatioon voidaan edes kiinnittää huomio? Inflaation tasoa mitataan monilla eri indekseillä. Tämä vaihtelee hieman maasta toiseen. Kuitenkin yleisiä indeksejä on esimerkiksi kuluttajahintaindeksi ja elinkustannusindeksi. Nämä kertovat juuri kuluttajan näkökannalta inflaatiosta varsin selvällä tavalla.

Parhaat korttipelit laivamatkalla pelaamiseen

Kun veneellä vietetään aikaa, harva asia on niin miellyttävä kuin korttipelien pelaaminen ystävien kanssa. Olitpa sitten pitkällä matkalla tai vain päiväretkellä, nämä pelit voivat viihdyttää kaikkia tuntikausia. Et tarvitse mitään erikoisvarusteita tai -taitoja – vain korttipakan ja ystäviä!

Tässä on neljä parasta korttipeliä, joita voi pelata laivamatkalla.

Valitse oikeat korttipelit laivamatkaasi varten

Kun valitset sopivia korttipelejä laivamatkalle, on tärkeää valita pelejä, joita kaikki osaavat pelata. Näin kaikki voivat osallistua hauskanpitoon ilman, että heidän tarvitsee opetella monimutkaisia sääntöjä. Tässä on neljä parasta korttipeliä venematkoille. Ehdottomasti paras vaihtoehto matkustaessa yksin on suunnata verkkosivulle, joka on paras korttipeli sivu.

1. Pasianssi: Tarvitset vain korttipakan ja vähän aikaa tappaa!

2. Rommi: Tämä on klassinen korttipeli, jota voi pelata kahden tai useamman pelaajan kanssa. Se on helppo oppia, mutta voi olla yllättävän monimutkainen, joten se on loistava valinta niille, jotka haluavat haastavan pelin.

3. Gin Rummy: Gin Rummy on samankaltainen kuin Rummy, mutta siinä on muutama käänne, jotka tekevät siitä erityisen hauskan. Sitä pelataan parhaiten kahdella pelaajalla, mutta siitä voi nauttia myös kolme tai neljä henkilöä.

4. Crazy Eights: Tämä nopeatempoinen peli sopii kaikenkokoisille ryhmille. Se on helppo oppia, ja sitä voi pelata kuka tahansa kokemuksesta tai iästä riippumatta.

Opi kunkin pelin säännöt ennen pelaamisen aloittamista

Ennen kuin aloitat minkä tahansa korttipelin, on tärkeää oppia sen säännöt. Näin sinun ei tarvitse pysähtyä kesken pelin kyselemään selvennyksiä – ja voit voittaa ystäväsi heidän omassa pelissään! Seuraavassa on kunkin neljän parhaan laivamatkojen korttipelin säännöt.

1. Pasianssi: Tarvitset vain korttipakan ja aikaa!

2. Rommi: Tämä on klassinen korttipeli, jota voidaan pelata kahdella tai useammalla pelaajalla. Se on helppo oppia, mutta se voi olla yllättävän monimutkainen, joten se on loistava valinta niille, jotka haluavat haastavan pelin.

3. Gin Rummy: Gin Rummy on samankaltainen kuin Rummy, mutta siinä on muutamia käänteitä, jotka tekevät siitä erityisen hauskan. Sitä pelataan parhaiten kahdella pelaajalla, mutta siitä voi nauttia myös kolme tai neljä pelaajaa.

4. Crazy Eights: Tämä nopeatempoinen peli sopii kaikenkokoisille ryhmille. Se on helppo oppia, ja sitä voi pelata kuka tahansa kokemuksesta tai iästä riippumatta.

Muista, että sinulla on runsaasti välipaloja ja juomia, jotta jaksat pelata

Muista pakata laivamatkalle runsaasti välipaloja ja juomia – tarvitset niitä jaksamiseen! Halusitpa sitten pelata korttia tai vain nauttia maisemista, haluat pitää nestettä ja ruokaa. Ota siis mukaan eväitä ja juomia ja nauti ajasta vesillä! Tässä on joitakin parhaita välipaloja, jotka kannattaa ottaa mukaan laivamatkalle.

1. hedelmät: Tuoreet hedelmät ovat loistava tapa pysyä nesteytettynä ja virkeänä laivamatkan aikana. Se on myös helppo syödä, eikä siihen tarvita välineitä.

3. voileivät: voileivät ovat klassinen valinta laivamatkoille. Ne on helppo valmistaa, ja ne voi täyttää millä tahansa.

4. sipsejä ja dippiä: tämä helppo välipala sopii niille, jotka haluavat jotain nopeaa ja helppoa syötävää. Lisäksi se on aina yleisön suosikki!

Pidä hauskaa ja nauti ajastasi vesillä!

Veden äärellä vietettyä päivää on vaikea päihittää, ja kun sinulla on hauskoja korttipelejä viihdyttämässä sinua, se on vielä parempaa. Pidä siis hauskaa, nauti ajastasi vesillä ja tee muistoja, jotka säilyvät koko elämäsi ajan.

Korttipelien pelaaminen vesillä

Harva asia on niin miellyttävä kuin korttipelien pelaaminen, kun on kyse ajanvietosta ystävien kanssa. Niitä on helppo oppia ja pelata, ja ne voivat myös viihdyttää kaikkia tuntikausia. Etkä tarvitse mitään erityisiä välineitä – vain korttipakan! Olitpa sitten pitkällä laivamatkalla tai vain päiväretkellä, muista ottaa mukaan suosikkikorttipelejäsi.

Mahjong Connect – kaipaatko viihdettä laivamatkalle?

Laivamatkat ovat usein turhan pitkiä ja matkan varrella kyllästyy helpoksi. Mahjong Connect voi olla lääke ainakin suurimpaan tylsistymiseen. Mahjongista on vuosien varrella syntynyt erilaisia peliversioita, joiden säännöt poikkeavat paljonkin toisistaan. Mahjong Connect on yksi näistä. Tässä pelissä pääset haastamaan aivosolujasi ja nauttimaan laivareissusta uudella tavalla!

Mahjong Connect on klassinen, mutta viihdyttävä peli laivamatkalle

Moni on takuulla pelannut joskus perinteisiä mahjongin peliversioita, mutta mahjong connect voi kuulostaa joidenkin korvaan vieraalta. Ei hätää, sillä seuraavaksi käydään läpi tämän peliversion säännöt!

Huomattavin ero Mahjong Connect -pelissä verrattuna perinteiseen mahjongiin on se, miten pelaajat muodostavat pelikäsiä tiilistä. Pelaajan tavoitteena on muodostaa pareja, jotka yhdistetään toisiinsa linjoilla. Pareja pystyy muodostamaan siis ainoastaan pelipöydän pienimmistä ja suurimmistä tiilistä. Parit yhdistävät linjat eivät saa mennä ristiin muiden tiilien kanssa. Linjat voivat kyllä muodostaa kaksi 90 asteen kulmaa.

Mikä tekee Mahjong Connect -pelistä erittäin viihdyttävän, on se, että pelaaja ei aina pysty ennustamaan nostettuja tiiliä. Jokaisella nostolla tiilen alta voi paljastua uusia tiiliä, joita pelaaja voi hyödyntää linjojen muodostamisessa. Pelissä on siis mukana ripaus tuuria ja jännitystä. Juuri tätä pitkästyttävälle laivamatkalle tarvitaankin!

Mahjong Connect nettipelinä

Nykyään Mahjong Connect -peliä pelataan erityisesti nettipelinä, sillä se on kaikkein helpointa. Verkossa on useita erilaisia pelisivustoja, jotka tarjoavat mahdollisuuden pelata erilaisia mahjong-pelejä.

Mahjong Connect soveltuu loistavasti nettipeliksi, sillä kyseessä on yksinpeli. Toki pelaaja voi haastaa itseään pelaamalla erilaisia pelitasoja. Se, kuka onnistuu läpäisemään kaikki pelitasot ensimmäisenä, voittaa. Tärkeintä on kuitenkin se, että ennen kaikkea viihtyy pelin parissa. Mahjong-nettipeleihin on saatavilla erilaisia peliteemoja ja erikoisominaisuuksia, jotka tuovat vaihtelua peliin.

Viihdettä laivamatkan varrelle!

Voi olla vaikea löytää tekemistä laivamatkalle, jos ei ole muistanut ottaa mukaan esimerkiksi lukemista tai pelikortteja. Mahjong Connect –pelin pelaamiseen riittää, että käytössä on toimiva älylaite ja wifi-yhteys. Onneksi suurin osa laivoista tarjoaakin mahdollisuuden yhdistää verkkoon. Mahjong Connect vie mukanaan laivamatkalla ja saa ajan kulumaan huomattavasti nopeammin!

Ruotsin laivalle nauttimaan meren antimista

Läntisessä Suomessa suurin vaikuttaja kaikessa on meri ja sen elementti. Mikäs sen parempi tapa siis kunnioittaa tätä luonnon elementtiä kuin lähteä vuorokaudeksi merelle risteilemään. Turusta pääseen näppärästi usealla eri matkustamon paatilla liikenteeseen, joten valinnan varaa kyllä riittää ja riippuen tietenkin onko enemmän aamu- vai iltaihminen. Matkaan pääsee aikaisilla aamulähdöillä, jolloin kauniin Turun saariston näkee tällä hetkellä päivän valossa ja pääsee nauttimaan täysin rinnoin suomalaisesta merimaisemasta. Iltalähdöt mielletään perinteisesti enemmän bile ja bailaus risteilyiksi, mutta silloin näkee Tukholman aamu aurigossa. Jokaiselle löytyy siis varmasti mieleinen vaihtoehto sen mukaisesti mitä matkaltaan hakee.

viking line

Laidasta laitaan tarjolla tekemistä

Turku – Tukholma väliä matkaa Viking Line Abp:n punaiset alukset kaksi kertaa päivässä tarjoten jokaiselle matkustajalle elämyksiä, kokemuksia ja muistoja. Viking Line Abp:lla on käytössään yhteensä seitsemän alusta, joista M/S Amorella sekä M/S Viking Grace liikennöivät Turusta Tukholmaan päivittäin. Amorellan kyydissä pääsee reissuun aamuisin ja Grace siivittää taas iltaristeilijät turvallisille vesille kyydissään.

Viking Line on perustettu jo vuonna 1959, joten todella pitkän linjan toimijasta on kyse. Varustamon toimintaan kuuluvat reittimatkojen lisäksi virkistysmatkat sekä rahti. Kaiken kaikkiaan Vikin Linen punavalkoisin laivoin pääsee vuosittain yli kuusi miljoona ihmistä matkustamaan Itämerellä. Eikä ihme. Viking Linen laivoilla jokaista matkustajaa odottaa täydellinen paketti hyvää ruokaa, rentoutumista, hemmottelua spa-osastolla, edullisia verovapaita ostoksia, tanssia ja aimo annos taatttua viihdettä.

Jokaisella risteilyllä on luvassa viihdettä ja artisteja niin, että merimatkan aikana voi sukeltaa tähtisateeseen sekä kuumimpien artistien että kestosuosikkien kanssa. Kaikille reiteilleen Vikin Line järjestää tietenkin myös erikois- ja viihderisteilyitä erilaisilla teemoilla. Suomi-iskelmän ystävälle sekä kansainvälisten hittien tahtiin bailaajalle molemmille on tarjolla rutkasti mahdollisuuksia ja risteily on taatusti hauska sekä onnistunut. Kautta aikojen lisäksi ostokset sekä ruoka on ollut suuri osa ruotsin laivoilla risteilyä. Legendaarinen seisova pöytä eli buffet tarjoaa aimo annoksen mitä ihanimpia herkkuja, makuja sekä meiltä että maailmalta, täältä varmasti löytyy jokaisen makuun jotain suuhun pantavaa.

Sauna ja spa tarjoavat jokaiselle matkustajalle hetken rentoutumiseen sekä hemmotteluun. Lisäksi laivojen käytäviltä löytyy useampi peliautomaatti jokaiselle ketä tuntee olonsa onnekkaaksi sen suhteen. Onnetarta voi koetella myös useissa korttipeleissä oikeiden live jakajien johdolla. Kannattaa toki myös muistaa, että ei tarvitse mennä ruotsin laivalle saakka pelatakseen blackjackia tai kolikkopelejä. Niiden pelaaminen onnistuu vaikka omalta kotisohvalta tai vaikkapa hytistäkin käsin ja lisää voit lukea Casinopelaajat-opas.com osoitteesta.

viking line satamassa

Hiihtolomalla vipinää ja vilskettä

Hiihtolomat on nyt tulossa ja parhaat lomat vietetään tietenkin Punaisilla laivoilla. Jokaiselle koululaiselle koittaa ansaittu tauko aherruksesta ja tekemisen keksimiseen apuun rientää Viking Line sekä laivakissa Ville Viking. Luvassa punaisilla laivoilla on paljon hauskaa ohjelmaa vauvasta vaariin, joten koko perhe viihtyy varmasti mukana. Mikä hauskinta, ulkona ei tarvitse värjötellä kylmässä paksu toppatakki päällä tai vaihtoehtoisesti sukat märkänä, vaan hauskaa pääsee pitämään sisätiloissa mukavasti ja lämpimästi.

Helmikuun puolesta välistä aika maaliskuun alkuun asti Viking Line tarjoaa parhaat hiihtoloma aktiviteetit ja menossa on aina mukana myös Ville Viking! Muun muassa Tallinnaan päin mentäessä nuoriso pääsee mukaan jopa puoleen hintaan, jotta perheen teinejä ei tarvitse jättää talovahdeiksi. Luvassa on lisäksi esimerkiksi Pallomerirock, Diandra, Pete Parkkonen manaamassa sadetta, Elias Kaskinen tavataan myös laivoilla hiihtoloman aikaan sekä myös Nikke Ankara, Suvi Teräsniska ja Vesta. Myös Tubettajat tavataan Viking Gracen hiihtolomalla 2018 kuten esimerkiksi Biisonimafia ja Karoliina Tuominen.

Punaiset laivat siis todella tarjoavat jokaiselle jotain myös hiitoloman aikaan, ja kannattaa ehdottomasti katsastaa jos sieltä löytyisi jotain mielenkiintoista teidänkin perheelle. Näin pääsee helposti nauttimaan yhteisestä ajasta, hyvistä artisteista, Ville Vikingistä, hyvästä ruuasta sekä raikkaasta meri-ilmastosta.

viking line cinderella