Tampere – upea kesäkaupunki

Tampere on väkiluvultaan Suomen kolmanneksi suurin kunta ja sijaitsee noin kahden tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Tampere sijaitsee upealla järvi- ja harjualueella Näsijärven ja Pyhäjärven välissä olevalla kangaksella, jonka läpi virtaa kaunis Tammerkoski Näsijärvestä Pyhäjärveen. Tammerkoski on suosittu paikka ja se onkin nimetty yhteksi Suomen kansallismaisemista. Tammerkosken putouskorkeus on 18 metriä. Tammerkosken ympärillä olevat punatiiliset tehdasrakennukset kertovat Tampereen teollisuushistoriasta. Suomalaisille tuleekin ehkä yllätyksenä, että juuri Tampere on historiallisesti Suomen ensimmäinen ja suurin teollisuuskaupunki.

Tampereen paikallisruokana pidetään mustaamakkaraa ja sitä kannattaakin jokaisen matkailijan maistaa. Mustaamakkaraa myydään ainakiin keskustorilla. Tamperetta pidetään myös suomalaisen urheilun kehtona, sillä Tampereella pelaa useita urheilun pääsarjajoukkueita, erityisesti jääkiekossa.

Tampere on myös todella mahtava matkakohde varsinkin kesällä. Jääkauden aikana muodostuneet Pispalan harjut tarjoavat upeaita maisemia ja Pispalan harjulle rakennetut perinteiset puiset talot saavat ajan pysähtymään. Tampere onkin yksi kauneimmista Suomen kesäkaupungeista.

pispalanharju

Tampere tarjoaa myös upeita kulttuurielämyksiä, sillä Tampereella on useita teattereita kuten Tampereen Teatteri sekä Tampereen Työväen Teatteri sekä useita museoita kuten Muumimuseo, Museokeskus Vapriikki ja Tampereen kivimuseo. Kukkaisviikkojen aikana Tampereella on erilaista ohjelmaa Keskustorilla. Sen alkuperäisenä ideana oli vuonna 1984 alkaessa monipuolistaa Tampereen kesäohjelmaa. Tampereella on järjestetty myös Valoviikot vuodesta 1966 saakka. Valoviikkojen aikana Tampereen keskustan kauppakatujen ylle ripustetaan erilaisia valokuvioita. Kaksipäiväiset suositut Kalamarkkinat tuovat Laukontorille kahdesti vuodessa noin 50 000 kävijää.

Tampereella järjestetään myös useita musiikkitapahtumia erityisesti kesällä. Tapahtumia ovat muun muassa Tampere Guitar Festival, Tammerkosken sillalla, Tammerfest sekä Blockfest. Suuret artistit kuten Jon Bon Jovi, Robbie Williams sekä Red Hot Chili Peppers ovat myös esiintyneet Tampereella Ratinassa, Tampere Stadiumilla.

Tampere on tunnettu myös huvipuistostaan Särkänniemestä, joka on varsinkin lapsiperheiden suosittu matkakohde. Tampere on tullut tutuksi myös delfinaariostaan, joka on sittemmin lakkautettu. Delfinaarion lakkauttaminen sai suurta huomiota medioissa, sillä delfiinit lennätettiin hiljaisin äänin Kreikkaan.

Tampere tarjoaa upean kesämatkakohteen niin lapsiperheille kuin pariskunnillekin, sillä sen huvipuisto, kulttuuritarjonta sekä upea harjuinen ja usean järven luonto tarjoavat rauhoittavan ympäristön kaikenikäisille matkailijoille.