Etelä-Pohjanmaalla on monia lomapaikkoja

Etelä-Pohjanmaa lomakohteenaJos sinulla on vielä epäselvää, että mihin lähteä perheen kanssa kesälomareissulle, niin Etelä-Pohjanmaa voi olla yllättävän hyvä vaihtoehto, sillä sieltä löytyy monenlaista tekemistä lyhyillä välimatkoilla toisistaan. Seinäjoen lisäksi mahtavia vierailukohteita ovat esimerkiksi PowerPark Härmässä, Ähtärin Eläinpuisto sekä matkan varrella oleva shoppailuparatiisi Veljekset Keskinen.

Mitä Seinäjoella voi tehdä?

Lähdetään kuitenkin liikkeelle tästä Etelä-Pohjanmaan ytimestä eli Seinäjoesta, sillä tänne pääsee helposti mistä päin Suomea vain, niin yksityisellä kuin julkisellakin liikenteellä. Kaupunki on alun perin syntynyt junaratojen risteykseen, joten pääset näppärästi raiteita pitkin niin pohjoisesta kuin etelästäkin, sekä idästä ja lännestä Vaasaan suunnilta. Myöskin bussiyhteydet ovat verrattain hyvät.

Aktiviteetteja löytyy laidasta laitaan, sillä tekemistä on varmasti niin lapsille kuin aikuisillekin. Muutama vuosi takaperin Seinäjoelle avattiin Duudsonit Activity Park eli DAP, jossa pääsee temppuilemaan, leikkimaan, pelaamaan ja kokeilemaan uusia lajeja sisätiloissa sijaitsevassa seikkailupuistossa. Huvituksia löytyy puistosta pienemmille sekä isommille lapsille, sekä huimapäisille tyypeille! Myöskin aikuisille löytyy tekemistä sekä saman katon alta löytyy näppärästi myöskin ravintola. Ruoat ovat niin lapsen kuin aikuisenkin makuun suunniteltu, ja Dapilla on suuri parkkipaikka, joten tänne on erityisen helppo suunnata perhelomalle. Kohde ei ole myöskään kaukana rautatieasemalta.

 

Mitä muuta mukavaa Etelä-Pohjanmaalta löytyy?

Lomaa voi jatkaa, mikäli lähtee ajelemaan kohti itää. Noin 60 kilometrin päässä Seinäjoelta löytyy Veljekset keskinen, missä voi tehdä kaikki tarpeelliset ruoka- ja tavaraostokset lomamatkaa varten, aina tuliaisia myöten. Keskiseltä löytyy niin ikään aktiviteetteja myös lapsille. Vain 30 kilometrin päässä tästä itään päin on Ähtäri, jossa kaikki ovat varmasti joskus käyneet Ähtärin eläinpuistossa. Tämä lasten ja aikuisten suosikkikohde on auki vuoden jokaisena päivänä. Vuonna 2014 Ähtärin eläinpuiston yhteyteen avattiin myöskin seikkailuhuvipuisto Flowpark, jossa kiipeillään puihin rakennetuilla radoilla. Tämä aktiviteetti sopii kaiken ikäisille, sillä ratoja löytyy montaa eri tasoa. Myöskään ennakko-osaamista puistoon ei vaadita, sillä puistoseikkailu alkaa aina seikkaperäisestä opastuksesta, jossa oppaat kertovat kaikki turvallisuuteen liittyvät seikat sekä varmistavat, että osaat liikkua radoilla ennen sinne pääsyä.

Paikkakunnalta löytyy myös majoitusta niin hotellin kuin leirintäalueenkin muodossa, sekä ravintoloita ja kaunis järvimaisema. Tästä voikin sitten suunnata esimerkiksi Huvivaltio Powerparkkiin Härmään, eli nykyisen Kauhavan alueelle. Tämä hulppea huvipuisto soveltuu niin ikään kaiken ikäisille ja kokoisille huvittelijoille. Myöskin pääsyliput ovat verrattain hieman halvemmat kuin muissa huvipuistoissa.

Länsirannikon kuvankauniit maisemat odottavat

Jos haluat jatkaa lomaasi huvipuistosta vielä kohti länsirannikkoa, niin tulet taatusti näkemään uskomattoman kauniita maisemia ja paikkoja. Voit suunnata vaikkapa kaupunkilomalle Vaasaan, mikäli kaipaat hieman kaupungin sykettäkin ympärillesi kesäloman aikana. Vaasan tori on idyllisen viihtyisä paikka kesällä vaikkapa iltapäiväkahvia ja jäätelötötteröitä varten. Satamasta löytyy myöskin viihtyisä ravintola ja paikkoja, joihin voi mennä ilolla istumaan iltaa. Lyhyen ajomatkan päässä löytyy pienempiä, idyllisia rannikkopitäjiä, joihin kannattaa myöskin ajella pistäytymään, kuten Kaskinen ja Kristiinankaupunki.