Naantalin Muumimaailma – vierailun arvoinen paikka

Kaikki tuntevat hellyyttävät hahmot, nuo pyöreät valkeat muumit kumppaneineen. Varsinais-Suomen Naantalissa lähellä keskustaa sijaitsee Kailon saarella Muumi-aiheinen teemapuisto, jossa näiden lapsuuden satuhahmojen tapaaminen ja halaaminen on mahdollista. Jo 25-vuotias Muumimaailma on rakastettava yhdistelmä Tove Janssonin luomaa satua ja aitoa saaristoluontoa. Lähde Muumimailmaan nappaaman Haisuli, halaamaan Muumimammaa tai Nuuskamuikkusen vihittäväksi! Muumien kotisaari Naantalissa tarjoaa näkemistä, kokemista ja tekemistä jokaiselle perheen jäsenelle vauvasta vaariin!

muumimaailma hahmot naantali

Muumi buumi kuumimmillaan

Alun perin Turun Ruissaloon kaavailtu Muumimaailma avasi ovensa Naantalissa kävijöille kesällä 1993 jopa itse Tove Janssonin ollessa läsnä avajaisissa. Ensimmäisinä kesinään Muumimaailma saavutti valtavan suosion Muumi-buumin ollessa kuumimmillaan. Sittemmin Muumimaailma on käynyt läpi vaikeita aikoja, mutta nykyään suhde sekä Naantalin kaupunkiin että kävijöihin on vakiintunut ja vuosittain Muumimaailmassa käy satoja tuhansia vieraita. Jotku tulevat jopa Japanista saakka vierailemaan Muumien kotisaarella ja tapaamassa muumeja. Muumi-buumi jatkuu edelleen ja muumit ovat suosittuja hahmoja lastenhuoneissa, joten Muumimaailma kukoistaa.

Muumimaailma toteuttaa muumifilosofiaa; perhekeskeisyyttä, väkivallattomuutta, ystävällisyyttä, ympäristötietoisuutta, turvallisuutta, seikkailua sekä kasvatusta edustavia arvoja. Muumien kanssa viihtyy useammankin päivän ja Muumimaailma kostuu kolmesta eri alueesta. Kailon saarella on varsinainen tapahtumien keskusta, lisäksi on Väskin seikkailusaari ihan vieressä ja Naantalin keskustassa Muumimyymälä sekä Muumiparkki. Yhteensä kävijöitä on jo miljoonia ja liikevaihtokin lähes 7 miljoonaa.

Satu elää. Eläköön!

Talvikaudella Muumimaailmassa pääsee nauttimaan Taikatalvesta helmikuussa ja kesäkausi alkaa normaalisti kesäkuussa ja päättyy elokuussa. Muumimailma on monista muista huvi- ja teemapuistoista poikkeava sen suhteen ettei siellä ole ainuttakaan huvipuistolaitetta. Huvipuistolaitteiden puuttuminen oli Muumimaailmaa suunniteltaessa yksi Tove Janssonin ehdoista ja muumien luojan toivetta on kunnioitettu edelleen.

Muumimaailmasta löytyy muun muassa Muumitalo, uimahuone, Merenhuiske-laiva, Hemulin talo, satupolku sekä Teatteri Emma, jossa on kesäkaudella näytöksiä useampi päivässä. Talvisaikaan teatteria käyttää Turun Linnateatteri. Jännitys tiivistyy Muumimaailmaan käveltäessä 250-metristä ponttoonisiltaa pitkin, kun Muumitalon huippu jo näkyy eikä innostusta malta pitää kurissa. Muumijuna kuljettaa kävijöitä sillan alkuun ja seikkailu voi alkaa!

Muumimailma on Varsinais-Suomen suosituin matkailukohde, eikä ihme. Muumimaailmassa voi huoletta viettää päivän tai pari. Alueelta löytyy kahviloita, ravintoloita, uimarantaa sekä jopa nokoset pääsee ottamaan Satupolun varrella riippumatossa. Muumien tarinoista tutut hahmot vaeltavat ympäri Muumimaailmaa pitämässä pieniä esityksiä ja halaamassa kävijöitä. Noidan ja Alisan luona voi käydä tekemässä taikajuomaa, hattivatteja voi tiirailla luolassa ja veneitä uittaa useissa puroissa. Niiskun talosta löytyy mielenkiintoisia keksintöjä ja Nuuskamuikkusta pääsee teltallaan tapaamaan.

muumimaailma muumitalo

Halataan kun tavataan!

Muumit on nykyään suosittuja satuhahmoja ihan ulkomaita myöten. Esimerkiksi erikoispainos muumimukit viedään käsistä ja harvinaiset mukit myydään jopa kymmenellä tuhannella eurolla, ja tämä on vain jäävuoren huippu Muumi-buumissa. Erilaisia Muumi-tuotteita on tarjolla joka lähtöön vaatteista, asusteista astiastoista lähtien aina kännykkäpeleihin, laastareihin, huulirasvaan ja D-vitamiineihin asti. Näin muutamia tuotteita vain mainitakseni.

Muumimaailmassa on useampi myymälä ja kuten myös aiemmin mainittu Naantalin keskustassa on Muumimyymälä sekä lisäksi vielä Raision Myllystä löytyy Muumituotteita myyvä liike- Muumimaailmassa käydessä saa siis paljon erilaisia tuliaisia ostettua tai matkamuistoja itselleen. Muumien kanssa pääsee myös yhteisiin kuviin, joista voi teettää vaikka mitä kivaa muistoa mukaan tai lahjaksi!

Kannattaa siis suunnata ensi kesänä Naantaliin, jossa sijaitsee myös Suomen tasavallan presidentin kesäasunto Kultaranta ja vaikka lippu ei salossa olisikaan, eli presidentti ei ole paikalla, niin muumit kyllä löydät Muumimaailmasta kesällä joka päivä! Halataan kun tavataan!

muumimamma muumimaailma