Länsi-Suomi reissukohteena

Länsi-Suomi tarjoaa ainutlaatuisen yhdistelmän luonnonkauneutta ja seikkailua. Pohjanmaan upeista järvistä Lapin laajoihin metsiin, kävijät voivat ihailla Suomen henkeäsalpaavimpia maisemia.

Länsi-Suomen matkakohteet

Länsi-Suomi on tunnettu sen kauniista luonnosta, jossa on erilaisia maisemia tutkittavana. Lähde veneretkelle Pohjanmaan järville, kuten Pyhäjärvelle ja Lappajärvelle tai uskaltaudu Lapin villeihin metsiin unohtumatonta kokemusta varten. Jos etsit enemmän kaupunkimaisempaa, suuntaa Vaasaan tai Turkuun, jotka molemmat ovat täynnä kulttuurinähtävyyksiä ja mielenkiintoisia aktiviteetteja. Länsi-Suomi tarjoaa myös parhaat merimaisemat.

Länsi-Suomen kaupungit

Länsi-Suomen kaupungit ovat täynnä kulttuurinähtävyyksiä ja aktiviteetteja. Vaasan yliopistokaupungissa on vaikuttava valikoima museoita, gallerioita ja historiallisia kohteita. Turku on tunnettu upeasta arkkitehtuuristaan, ja se oli Suomen pääkaupunki vuoteen 1812 asti. Tampere taas on ollut kehityksen keskus 1800-luvulta lähtien. Uusikaupunki tarjoaa kauniin rantaviivan ja upean vanhan kaupungin.

Turku

Turku on luultavasti Suomen historiallisin kaupunki ja sen kauniit jokimaisemat tarjoavat runsaasti valokuvausmahdollisuuksia. Kaupungin muinainen linna ja Turun tuomiokirkko ovat molemmat Unescon maailmanperintökohteita ja ne ovat jokaiselle kaupungissa vierailevalle suositeltavia nähtävyyksiä. Älä myöskään jätä väliin vanhan kaupungin toriaukiota kaupungin sydämessä ja sitä ympäröiviä mukulakivikatuja.

Tampere

Tampere on Länsi-Suomen kulttuuripääkaupunki ja täydellinen kohde kaikille taiteen ystäville. Vierailijat voivat tutustua kaupungin moniin museoihin, gallerioihin ja teattereihin tai tehdä rauhallisen kävelyretken järvenrantakadulla. Historiallinen Tammerkosken koski tarjoaa upean näkymän kaupunkiin ja sieltä löytyy mm. mielenkiintoisia veistoksia.

Uusikaupunki

Uusikaupunki on mielenkiintoinen ja ainutlaatuinen kohde, jossa on upea vanha kaupunki ja Suomen vanhin puukirkko. Jos kaipaat rauhaa ja hiljaisuutta, voit tehdä saaristoa kiertävän veneretken tai rentoutua yhdellä kaupungin monista rannoista. Vuonna 2020 loton jättipotti sattui myos Uuteenkaupunkiin.

Vaasa

Vaasa on eläväinen rannikkokaupunki, jossa on paljon aktiviteetteja, jotka pitävät sinut kiinnostuneena. Siellä on erinomaiset ulkoilumahdollisuudet sekä mielenkiintoinen taidekenttä ja vilkas yöelämä. Vaasan satama-alue sopii myös erinomaisesti rauhalliselle iltakävelylle.

Länsi-Suomen kansallispuistot

Länsi-Suomessa sijaitsee myös joitakin Suomen parhaita kansallispuistoja, kuten Helvetinjärven kansallispuisto ja Teijon kansallispuisto. Tämä on täydellinen paikka tutustua luontoon parhaimmillaan, sillä metsät, joet, vuoret ja järvet odottavat tutkijaansa. Alueen kansallispuistot ovat Suomen suosituimpia matkailukohteita. Länsi-Suomen luonnonkauneuden kokeminen on kannattavaa ja luonnosta voi nauttia kaikkina vuodenaikoina. Jokainen vuodenaika tarjoaa omanlaisensa elämyksensä.

Helvetinjärven kansallispuisto sopii erinomaisesti luontoon tutustumiseen, sillä se on sekoitus soita, järviä ja metsiä. Itse järvi on yksi Suomen syvimmistä ja tarjoaa upeat näkymät ympäröivään maisemaan. Puiston läpi kulkevat vaellusreitit, jotka vievät sinut kosteikkojen ja metsien halki. Jos olet onnekas, saatat jopa nähdä joitakin puiston harvinaisia eläimiä, kuten hirviä ja karhuja.

Teijon kansallispuisto tarjoaa rauhallisemman kokemuksen rehevine metsineen ja kristallinkirkkaine järvineen. Vaellusreittien verkosto vie sinut puiston monille alueille, jylhistä kalliomaisemista seesteisiin kosteikkoihin. Puistossa on myös hienoja paikkoja uintiin, kalastukseen ja veneilyyn.  Tällä alueella on vaikuttava eläinvalikoima ja siellä asustaa ainakin peuroja ja ilveksiä!

Länsi-Suomi on loistava matkakohde kaikille, jotka etsivät seikkailua tai haluavat ihailla Suomen luonnon uskomatonta kauneutta. Upeiden maisemien ja runsaiden ulkoilma-aktiviteettien ansiosta jokaiselle löytyy jotakin. Olitpa vierailulla muutaman päivän tai pidemmän ajan, Länsi-Suomella on jotain tarjottavaa jokaiselle kävijälle. Tule siis tutustumaan Länsi-Suomen kauneuteen jo tänään!