Nokian osake ja kotimaan matkailu – miksi suomalaisuuteen kannattaa panostaa?

Oletko niitä ihmisiä, joille suomalaisten yritysten tukeminen on tärkeää? Oletko lisäksi kiinnostunut sijoittamisesta ja kotimaan matkailusta? Tästä artikkelista saat vinkkejä siihen, miten voit yhdistää nämä kaikki. Lisäksi saat tietoa myös Nokian osakkeesta ja siitä, miten voit pitkäjänteisellä sijoittamisella onnistua kartuttamaan matkakassaa.

Sijoittamalla suomalaisiin osakkeisiin ja matkustamalla kotimaassa voit tukea Suomen taloutta ja samalla toteuttaa itsellesi merkittäviä asioita. Suomen yleisesti suhteellisen vahvana pidetty talous ja upea luonto tarjoavat lukuisia mahdollisuuksia niin sijoittajille kuin matkailijoille.

Suomalaiset osakkeet

Kun sijoittaa suomalaisiin yhtiöihin ja niiden osakkeisiin, voi omalla panoksellaan tukea Suomen taloutta ja samalla itse hyötyä osakkeiden arvonnoususta. Suomalaiset yritykset ovat myös usein hyvin johdettuja ja ne panostavat vahvasti innovaatioon ja tutkimukseen, mikä mahdollistaa niiden kilpailukyvyn jatkuvan kasvun.

Suomesta löytyykin useita pitkäikäisiä ja menestyneitä yrityksiä, kuten esimerkiksi Nokia. Nokian osake historia nousuineen ja laskuineen on ainutlaatuinen – ja edelleen tänä päivänä Nokia on yksi Suomen pörssin suurimmista yhtiöistä. Nokian osakkeen historia on osoitus siitä, että osakkeiden arvo voi vaihdella voimakkaasti yhtiön menestyksen ja vallitsevan markkinatilanteen mukaan.

Miksi Nokia on hyvä valinta sijoitussalkkuun?

Nokialla on pitkä historia innovatiivisena teknologiayrityksenä, ja sitä pidetään edelläkävijänä monissa merkittävissä teknologiaan liittyvissä asioissa.

Viime vuosina Nokia on myös onnistunut toteuttamaan merkittävän uudelleenjärjestelyn ja keskittymään ydinliiketoimintaansa. Näin se on saanut takaisin kannattavuuttaan ja vahvistanut tasettaan. Yhtiö on myös aloittanut 5G-teknologiaan panostamisen, mikä toimii tärkeänä kasvun moottorina tulevaisuudessa.

Nokian osakkeen arvostus on vaihtelevaa, ja sen arvo onkin toisinaan suhteellisen alhainen verrattuna moniin muihin teknologiayrityksiin. Tämä kuitenkin antaa sijoittajille mahdollisuuden ostaa osakkeita ”alennuksella” ja hyötyä myöhemmin mahdollisesta arvonnoususta. Myös Nokian osinkotuottoa pidetään kilpailukykyisenä.

Sijoitussalkun koostumusta suunnitellessa on tärkeää tiedostaa se, että niin Nokia kuin kaikki muutkin mahdolliset sijoituskohteet sisältävät riskejä. Siksi on hyödyllistä tutkia huolellisesti yrityksen taloudellista tilannetta ja tulevaisuudennäkymiä ennen sijoittamisen varsinaista aloittamista. Älä unohda myöskään pohtia sitä, millainen sijoittaja itse olet ja minkälainen riskinsietokyky sinulla on.

Sijoittamisen ensimmäiset viisi askelta

Ensimmäinen askel on asettaa itselleen selkeät tavoitteet. Pohdi, mitä haluaa saavuttaa ja mitkä ovat tavoitteesi. Suunnittele oma sijoitusstrategiasi, joka tukee asettamiasi tavoitteita. Tavoitteena voi olla esimerkiksi tietyn summan säästäminen oman talon ja tontin ostamiseen, matkustamiseen tai esimerkiksi varhennetulle eläkkeelle jäämiseen.

Toinen askel on löytää ne sijoitustuotteet, jotka sopivat tavoitteiden saavuttamiseen. Vaihtoehtoja on useita – kuten osakkeet, joukkovelkakirjat, kiinteistöt ja rahastot. Jokaisella vaihtoehdolla on omat riskinsä ja tuottomahdollisuutensa, ja on tärkeää perehtyä niihin kaikkiin huolella ennen sijoituspäätöksen tekemistä.

Kolmas askel on luoda itselleen pitkän aikavälin sijoitussuunnitelma. Sijoittaminen on pitkäjänteistä toimintaa, ja lyhytaikaiset markkinavaihtelut ovat normaaleja eikä niitä kannattaa säikähtää. Sijoitussuunnitelmaan kannattaa sisällyttää säännöllinen säästäminen, hajauttaminen eri sijoituskohteisiin sekä sijoitusten seuranta ja tarkistaminen säännöllisesti.

Neljäs askel on olla johdonmukainen. Sijoittaminen voi tuntua haastavalta ja markkinoilla voi tapahtua suuriakin muutoksia. Kun noudattaa kärsivällisesti omaa suunnitelmaansa, nämä muutokset eivät heilauttele omaa tilannetta liian paljon.

Viides askel pitää sisällään oppimisen, sillä sijoittaminen on jatkuvaa oppimista ja kehittymistä. On tärkeää pysyä kartalla markkinoiden kehityksestä ja sijoitusmahdollisuuksista sekä kehittää aktiivisesti omaa sijoitustietämystään.

Menestys sijoittamisen parissa ei tule yhdessä yössä, vaan se vaatii sijoittajalta aikaa, kärsivällisyyttä ja pitkäjänteistä toimintaa.

Kotimaan matkailu – kauniita kohteita Länsi-Suomesta koko maahan

Matkailu kotimaassa tukee niin Suomen talouskasvua kuin paikallisia yrittäjiä. Suomen matkailuala on kärsinyt viime aikoina ulkomailta tulleiden matkailijoiden vähentyessä, joten kotimaan matkailun tukeminen on erityisen tärkeää juuri tällä hetkellä.

Moni ei ehkä tule ajatelleeksi, että esimerkiksi Länsi-Suomi tarjoaa monipuolisia matkakohteita. Länsi-Suomen kierroksella voi käydä esimerkiksi Rauman Vanhassa kaupungissa, joka on Unescon maailmanperintökohde. Porin kaupungissa puolestaan kannattaa käydä tutustumassa upeaan Yyterin hiekkarantaan, joka on yksi Suomen suosituimmista rannoista.

Seuraavaksi matkaa voisi jatkaa kohti Vaasan kaupunkia, joka on yksi Suomen kaksikielisistä kaupungeista ja tarjoaa mielenkiintoista historiaa sekä kauniita puistoja ja merenrantaa. Vaasasta matkaa voisi jatkaa Mustasaaren saaristoon, joka on ehdottomasti yksi Suomen upeimmista saaristoista. Matkan voisi päättää rauhalliseen maalaismaisemaan, esimerkiksi Etelä-Pohjanmaan Alajärvelle tai Pohjanmaan Lapualle.