Vaasa – viihdyttävä kesäkaupunki

Vaasa on elävä ja viihtyisä kesäkaupunki. Aina kesällä Vaasassa käydessä huomio kiinnittyy hyvin ruskettuineisiin sekä iloisiin ihmisiin, jotka pursuavat täyttä energiaa. Mikä heidän salaisuutensa on?

Selittyykö se sillä, että Vaasan kaupungissa yli puolet ovat ruotsinkielisiä vaiko sillä, että huhun mukaan Vaasassa paistaa aina aurinko? Vaasa onkin merkittävä suomenruotsalaisen kulttuurin keskus. Vaasalla on myös mielenkiintoinen historia, nimittäin Vaasa oli 1900-luvun alkupuolella yksi Suomen merkittävimmistä ja myös asukasluvultaan suurimmista kaupungeista Suomessa. Kaupunki on toiminut myös Suomen väliaikaisena pääkaupunkina Suomen sisällissodan aikaan vuonna 1918.

Vaasa on yliopistokaupunki ja sen elämä muuttuu opiskelijoiden mukaisesti. Kesäaikoina opiskelijat ovat kotipaikkakunnillaan taikka kesätöissä muualla. Tällöin kaupunki hieman hiljenee, mutta ei aivan täysin. Kesäisin Vaasassa järjestetään myös mukavia kesätapahtumia, kuten FestiVillan festarit sekä Korsholman Musiikkijuhlat.

Vaasassa on nähtävää myös kulttuurinnälkäisille, sillä siellä on jopa 20 museota, joista tunnetuin on Pohjanmaan museo. Tämän lisäksi kaupunki tarjoaa useita mahtavia kulttuuritapahtumia, kuten Vaasan Kuorofestivaali, Jorma Panula Kapellimestarikilpailu sekä Taiteiden yö.

merenkurkun saaristo

Vaasassa sijaitsee Suomen ainoa UNESCO-luonnonperintökohde, Merenkurkun saaristo. Tätä näkymää kannattaakin käydä kesäloman timmellyksessä katsastamassa. Alue tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa. Kävijoiden kannattaa piipahtaa Terranovassa, joka on Merenkurkun luontokeskus. Täällä kävijä voi kokea Merenkurkun saariston ainutlaatuisen luonnon aivan keskellä kaupunkia. Saaristossa voi kokea myös maailmaperintöristeilyt, joissa matkataan Valassaarille. Valassaaret sijaitsevat Merenkurkun saaristossa ja saarilla voi nauttia muun muassa 2,5 km pitkästä luontopolusta.

Vaasa on tunnettu myös pitkään alueella toimineesta huvipuistosta Wasalandiasta. Varmaan jokainen on kuullut joskus Wasalandia iloisen tunnusmusiikin. Puisto avattiin jo vuonna 1988, mutta se suljettiin vähäisen kävijämäärän vuoksi vuonna 2015. Vaasassa toimii kuitenkin vielä vesipuisto Tropiclandia, joka on viihtyisä vesipuisto koko perheelle. Tropiclandiasta matkailija löytää hurjia vesiliukumäkiä, porealtaita, eksoottisia saunoja ja paljon muuta.

Vaasa on upea kesämatkakohde, sillä sen alue tarjoaa koko perheelle jotakin. Vaasan alueella on useita hotelleja, joissa voi viettää edullisiakin öitä. Näin ollen myös perheen matkakassa pysyy paremmin budjetissa. Emme voi tehdä muuta, kuin toivoa lämmintä kesää Suomeen sekä siten mahtavia hetkiä tässä upeassa kesäkaupungissa. Jos Suomen kesä aiheuttaa pettymyksen, lämpöä löytyy ainakin Tropiclandian vesipuistosta.