Turku – Suomea kauneimmillaan

Jos etsit vilkasta yöelämää, kulttuurinähtävyyksiä ja paljon ulkoilma-aktiviteetteja, muista lisätä Turku listallesi! Kiehtovasta historiasta ja kulttuurista kauniiseen luontoon ja jännittävään yöelämään – tämä eläväinen kaupunki ei petä. Tule tutustumaan kaikkeen, mitä Turulla on tarjota – et tule katumaan!

Turku

Turku on kaupunki Lounais-Suomessa. Yli 180 000 asukkaan kaupungilla se on maan kuudenneksi suurin kaupunki. Turku on ollut asuttu jo 1200-luvulta lähtien ja sillä on rikas kulttuurihistoria. Se oli aikoinaan Suomen pääkaupunki ja nykyään se on edelleen tärkeä liike-elämän ja kulttuurin keskus Suomessa. Kaupungissa on Suomen vanhimpia arkkitehtonisia, goottilaiseen malliin suunniteltuja rakennuksia, jotka houkuttelevat vuosittain kävijöitä kaikkialta maailmasta. Turussa on lukemattomia museoita, kirkkoja ja julkisia puistoja, jotka tarjoavat tietoa Turun menneisyydestä sekä nykypäivän suomalaisesta elämästä.

Turusta käsin voi harrastaa tietenkin myös vedonlyöntiä. NHL-vetovihjeet kannattaa lukaista, ennen kuin suuntaa Turun vedonvälittäjien pakeille.

Turun nähtävyyksiä

Turku on yksi Suomen suosituimmista matkailukohteista, jossa on paljon koettavaa ja tutkittavaa. Turun kevät tuo tullessaan kukkivat kukat, kutsuvat kahvilat kahvin tai teen nauttimiseen ja kauniit puistot rauhallisiin kävelyretkiin. Kaupungissa järjestetään tuolloin myös Turku Jazz Festival. Kesäkuukaudet ovat täydellistä aikaa lähteä veneretkelle läheisille saarille tai tutustua kaupungin katutaidekenttään. Vierailijat voivat myös nauttia musiikkifestivaaleista, kuten perinteisestä Ruisrockista. Niille, jotka haluavat tutustua suomalaiseen kulttuuriin, Turussa on myös hienoja museoita. Tutustu vaikkapa nykytaiteeseen taidegalleria Aboa Vetus Ars Novassa. Turussa järjestetään myös monia ainutlaatuisia tapahtumia ympäri vuoden, kuten ulkoilmaelokuvanäytöksiä ja konsertteja kauniissa puistoissa. Vierailitpa mihin vuodenaikaan tahansa, Turussa on aina jotain tekemistä ja nähtävää!

Turun satama toimii tärkeänä porttina Suomeen ja Skandinaviaan. Se on lukuisten varustamoiden kotipaikka, mikä tekee siitä yhden Suomen vilkkaimmista satamista. Läheisellä rannikolla on monia saaria, joihin voi tutustua veneellä. Turku on myös suosittu kohde ulkoilma-aktiviteetteihin, kuten pyöräilyyn, kalastukseen ja patikointiin. Turun ympäristön metsissä on runsaasti luontopolkuja, jotka tarjoavat vierailijoille mahdollisuuden nauttia raittiista ilmasta ja tutustua Suomen luontoon läheltä! Kaiken kaikkiaan, Turku on elinvoimainen ja dynaaminen kaupunki, jossa on jokaiselle jotakin. Rikkaan historiansa, modernin kulttuurinsa ja kauniin luontoympäristönsä ansiosta on helppo ymmärtää, miksi ihmiset tulevat tänne kaikkialta maailmasta.

Turun kahvilat ja ravintolat

Turku on kaupunki, jossa on monia hienoja kahviloita ja ravintoloita, ja joihin kannattaa tutustua. Etsitpä sitten perinteistä tai modernia, jokaiselle löytyy sopiva paikka. Ohessa on muutamia Turun parhaita paikkoja, joissa voit käydä syömässä ja viettää nautinnollisen ruokailukokemuksen.

  • Kaskis: viihtyisä, vuoden 2018 ravintolaksi valittu ravintola
  • Kuori: kasvisruokaan keskittyvä ravintola
  • Mami: kortteliravintola
  • Oobu: saaristolaisruokia tarjoava ravintola
  • Suomalainen Pohja: klassinen ravintola modernilla twistillä
  • Karu izakaya: moderni japanilainen ravintola
  • Tenlen BBQ & Smokery: savustamo Ruissalon Telakalla
  • Gustavo: välimerellisiä herkkuja tarjoava ravintola
  • Kakolanruusu: vanhaan vankilaan perustettu ravintola
  • Nomad Food & Wine: fuusioravintola

 

Turun yöelämä

Turun yöelämä on yksi kaupungin suosituimmista aktiviteeteista. Etsitpä sitten mukavaa illanviettoa ystävien kanssa tai unohtumatonta juhlapaikkaa, Turulla on paljon tarjottavaa. Rennoista baareista ja elävän musiikin paikoista hiphop-klubeihin ja aina trendikkäisiin cocktail-baareihin löytyy kaupungista taatusti jokaiselle jotakin. Viikonloppuiltaisin Turun elävyys näkyy runsaasti etenkin Turun keskustassa. Kaupunki tarjoaa väestömääräänsä ja liiketiloihinsa nähden huomattavan laajan valikoiman paikkoja yöelämästä nauttiville: ihmiset voivat valita paikkansa lukuisten diskojen ja rauhallisempien kuppiloiden välillä. Riippumatta siitä mitä itse etsit – olitpa sitten villimpi tai rauhallinen persoona – Turussa on jokaiselle jotakin!

Jos siis etsit ainutlaatuista kaupunkia, johon tutustua, Turku on oikea valinta! Sen kiehtovasta historiasta ja kulttuurista vilkkaaseen yöelämään ja ulkoilma-aktiviteetteihin, tämä eläväinen kaupunki tarjoaa jokaiselle vaihtoehtoja. Tule tutustumaan ja kokemaan, miksi Turku on niin jännittävä matkakohde – et tule pettymään!