Länsi-Suomen kalastusmahdollisuudet

Rauhallista kalastuskokemusta etsiville kalastajille Suomen länsirannikko tarjoaa runsaasti suojaisia ja rauhallisia alueita, joilla on paljon mahdollisuuksia. Suosituimmat kalastuspaikat ovat Pohjanlahden rannikolla ja jokien varsilla, jotka ovat ihanteellisia kohteita ja joissa voi todella nauttia luonnon kauneudesta.

Kalastus on ollut suosittu harrastus vuosisatojen ajan. Sen lisäksi, että kalastus on nautinnollista, on myös tärkeää oppia kalastukseen liittyvistä turvatoimista, jotta voit suojella itseäsi ja muita ihmisiä. Kun olet vesillä, käytä aina pelastusliiviä tai muuta kelluntavälinettä. Tutustu paikallisia lakeja ja määräyksiä koskeviin rajoituksiin, jotka koskevat säilytettävien kalojen määrää ja kiellettyjä kalalajeja. Ole aina tietoinen sääolosuhteista ja kiinnitä erityistä huomiota muuttuviin sääolosuhteisiin veneellä ollessasi.

Kalastus Länsi-Suomessa

Pohjanlahden rantaviiva on kauttaaltaan tasainen ja matala, ja lisäksi siellä on laajoja pelto- ja suoalueita. Tämä aiheuttaa jatkuvaa maankohoamista, joka muuttaa maisemaa 8 millimetrin vuosivauhdilla. Sen lisäksi, että se tarjoaa turvapaikan useimmille makean veden kaloille, kuten hauelle ja ahvenelle, tämä alue houkuttelee kalastajia rannikon urheilukalastusmahdollisuuksien vuoksi. Niiden, jotka haluavat kokea haukikalastuksen jännityksen, ei kannata katsoa Suomen kauniita saaristoja kauemmas. Esimerkiksi Vaasan ja Rauman edustalla sijaitseva maineikas Merenkurkku, Merikarvialla sijaitseva Oura tai Porin pohjoispuolella sijaitseva Ahlainen – jokainen näistä tarjoaa täydellisen paikan onkimiseen! Avoimen rannikon varrella saaristot tarjoavat turvapaikan monipuoliselle vesieliöstölle. Ja mikä sen parempaa, kuin lukea kalaongen äärellä uusimmat aiheet casinouutiset -sivustolta!

Kalastuspaikat

Perhokalastuksen harrastajien, jotka etsivät viehättävää paikkaa Länsi-Suomesta, kannattaa ehdottomasti harkita Merikarvianjokea ja Kokemäenjokea seuraavaa retkeään varten. Saaliiksi saadaan muun muassa meritaimenta ja kirjolohta. Mikäli hauki tai ahven ovat enemmän mieleesi, niin olet varmasti iloinen tietäessäsi, että niitä löytyy myös Kokemäenjoesta. Ethän unohda myöskään Lestijokea ja Iijokea, jotka tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet niin taimenen ja kirjolohen kuin harjuskalojenkin pyyntiin. Tarjolla on hyvin paljon vaihtoehtoja, tule siis itsekin tutustumaan siihen, miksi tämä alue on yksi parhaista perhokalastuskohteista! Lukuisat joet, kuten Lapväärtinjoki-Isojoki, joka laskee Selkämereen Kristiinankaupungissa tai Merenkurkussa virtaava Kyrönjoki, ovat myös loistavia kalastuskohteita.

Taimenia ja kirjolohia voi saada useista paikoista – hauki, ahven, särki sekä siika pilkistävät esiin aina silloin tällöin. Jokisuistot tarjoavat paitsi loistavia kalastusmahdollisuuksia, niissä on lisäksi runsaasti lintuja. Mikäli haluat tehdä seuraavasta retkestäsi intiimimmän kokemuksen, harkitse käyntiä Pormarkun Kynäsjoella – seikkailua ei sieltäkään puutu!

Vaikka Suomen länsirannikkoa ei tunneta järvien runsaudesta, alueella on silti monia ja taas monia järviä, joista osa on pieniä ja osa suurempia. Nämä vedet ovat yleensä matalia ja Säkylässä sijaitsevat Pyhäjärvi ja Lestijärvi ovat tunnettuja ahvenen ja hauen kalastusalueita. Kauempana Pohjanmaalla sijaitsevassa Isojärvessä on suuria kantoja näitä molempia lajeja ja Uljuan tekojärvi on viime aikoina saanut mainetta luotettavana isojen haukien ja särkien pyyntipaikkana.

Minkä tahansa järven Suomen länsirannikolla valitsetkin, se tarjoaa varmasti jännittävän kalastuskokemuksen!